Inotătorul David Popovici este noul campion mondial al probei de 200 m liber, sportivul român impresionând asistența la CM de Natație de la Budapesta.

David PopoviciFoto: KEMPINAIRE Stéphane / AFP / Profimedia

Între timp, David a reușit și calificarea în semifinalele de la 100 de m liber, probă unde Popovici a reușit cel mai bun timp (semifinalele probei de 100 metri liber vor avea loc tot marți, de la orele 19:26 (aici va lua startul și David Popovici) și 19:31).

Jurnaliștii de la AS: David Popovici reprezintă prezentul și viitorul

Jurnaliștii de la AS.com îl elogiază pe sportivul român: David Popovici dă senzația că înotul lui nu are limite.

„Prezentul este David Popovici, înotătorul român în vârstă de 17 ani care luptă de două sezoane şi îşi transformă toată proiecţia în realitate.

Şi viitorul este tot al lui. Românul alunecă prin piscină cu puţin efort, fără să ridice apa sau să schimbe ritmul, cu o naturaleţe uimitoare.

Face parte din acel grup de sportivi care impresionează când îi vezi în prima clipă.

Arena Duna din Budapesta şi-a pus ochii pe acest bărbat înalt, brunet, cu aspect încă tineresc, care a alunecat pe culoarul 4 şi a stabilit un record mondial la juniori” - AS.com, conform News.ro.

David Popovici, campion mondial în proba de 200 m liber

David a spulberat recordul mondial de juniori pe care îl stabilise cu doar o zi în urmă (în semifinale). Popovici a încheiat cursa cu timpul de 1:43.21.

Podiumul a fost completat de Sunwoo Hwang (1:44.47 - Coreea de Sud) și Tom Dean (1:44.98 - Marea Britanie - campion olimpic la Tokyo).

Aflat la prima sa participare la o ediţie de Campionat Mondial de înot pentru seniori, David Popovici va mai lua startul în proba de 100 m liber (va participa în serii marți dimineața, de la ora 10:30).

Sportivul clubului CS Dinamo a devenit al treilea campion mondial (primul într-o probă masculină) din istoria înotului românesc, după Tamara Costache (1986 - 50 m liber) și Diana Mocanu (2001 - 200 m spate).

Bilanţul României la Mondiale este acum de trei medalii de aur, una de argint şi şase de bronz.