Silviana Sfiringu a cucerit medalia de bronz, sâmbătă, în finala de la paralele, la Cupa Mondială de gimnastică artistică de la Osijek (Croația).

Silviana SfiringuFoto: Facebook/ Federatia Romana de Gimnastica

Sfiringu a fost notată cu 12.466, notă mai mică decât în calificări, când a obţinut 12.633.

Medalia de aur a revenit sportivei ungare Zoja Szekely (13.800), urmată pe podium de Sarah Voss (Germania, 12.800).

Silviana Sfiringu este calificată şi în finala de la bârnă, de duminică, alături de Ana Maria Bărbosu. În calificări, Sfiringu a obţinut nota 12.266, iar Bărbosu 12.933. Gimnasta Ana Bărbosu va concura şi la sol, tot duminică, fiind notată cu 13.366 în calificări.

Delegaţia României la competiţia din Croaţia este formată din Ana Maria Bărbosu, Andreea Preda şi Silviana Sfiringu, respectiv Răzvan Marc şi Emilian Neagu. Doar Bărbosu şi Sfiringu au obţinut calificări în finale.

Gimnaştii sunt însoţiţi în Croaţia de antrenorii Lucian Sandu şi Gerard Speestra, de arbitrii Adela Popa şi Dragoş Bîrzu şi de masorul Răzvan Spirescu.

Osijek este a doua din cele şase competiţii organizate de FIG, la finalul cărora se vor decide câştigătorii din seria 2022 FIG World Challenge Cup.

După concursul din Croaţia, etapele de Cupă Mondială Challenge continuă la Koper (Slovenia, 16-19 iunie), Paris (Franţa, 24-25 septembrie), Szombathely (Ungaria, 30 septembrie-2 octombrie) şi Mersin (Turcia, 7-9 octombrie), scrie News.ro.