Americanul Devin Haney a unificat toate titlurile mondiale la categoria uşoară, după ce l-a învins la puncte, în unanimitate, pe australianul George Kambosos, în faţa a 41.129 de spectatori, informează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

În cadrul unei gale care a avut loc sâmbătă pe stadionul Docklands din Melbourne, deţinătorul centurii cu diamante a versiunii WBC a obţinut a 28-a victorie în tot atâtea meciuri disputate ca profesionist.

Haney (23 de ani) l-a deposedat pe Kambosos de titlurile WBA, IBF şi WBO, fiind primul pugilist care reuneşte să deţină toate cele patru titluri mondiale, de la debutul erei cu patru centuri (în 2004).

Înaintea lui Haney, un singur boxer, compatriotul său Pernell Whitaker, a mai reuşit să devină campion necontestat la categoria uşoară, în 1992.

George Kambosos (28 ani), a suferit cu această ocazie prima înfrângere în 21 de meciuri, de la debutul său în ringul profesionist, în 2013. Boxerul de la antipozi a devenit campion mondial în noiembrie 2021, când l-a învins surprinzător pe americanul Teofimo Lopez.

Graţie victoriei de la Melbourne, Devine Haney a devenit al optulea boxer din istorie care reuşeşte să unfice centurile la o categorie din boxul profesionist. Ceilalţi şapte sunt Bernard Hopkins (mijlocie), Jermain Taylor (mijlocie), Terence Crawford (super-uşoară), Oleksandr Usik (mijlocie), Josh Taylor (super-uşoară), Saul Alvarez (super-uşoară) şi Jermell Charlo (super-welter), scrie Agerpres.