​Pugilista română Claudia Nechita s-a calificat, luni, în turul al doilea al categoriei 57 kg, la Campionatele Mondiale de box feminin de la Istanbul.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sportiva noastr[ a învins-o la puncte pe maghiara Szabina Szucs (4-1).

Nechita, clasată pe locul 5 la JO de la Tokyo, va lupta pe 11 mai cu kazaha Karina Ibraghimova, medaliată cu bronz mondial la CM 2018 (cat. 60 kg), sportivă calificată direct în turul secund.

România participă cu cinci sportive, antrenate de soţii Adrian şi Mihaela Lăcătuş, la Mondialele de la Istanbul: Steluţa Duţă (cat. 48 kg/CSA Steaua), Eugenia Anghel (cat. 50 kg/SCM Craiova), Lăcrămioara Perijoc (cat. 54 kg/CSA Steaua), Claudia Nechita (cat. 57 kg/CSA Steaua) şi Alexandra Petcu (cat. 81 kg/CSA Steaua).

Steluţa Duţă, triplă vicecampioană mondială, va lupta în primul tur la cat. 48 kg, pe 10 mai, cu indianca Nitu Nitu.

Lăcrimioara Perijoc, campioană europeană în 2019, s-a calificat direct în turul doi al categoriei 54 kg şi va boxa pe 12 mai contra taiwanezei Hsiao-Wen Huang.

Eugenia Anghel, la categoria 50 kg, va boxa pe 12 mai contra indiencei Anamika Anamika, învingătoarea din această luptă urmând să o înfrunte pe australianca Kristy Lee Harris, medaliată cu bronz la CM 2018 (54 kg), calificată direct în turul doi.

La categoria 81 kg, unde sunt 11 pugiliste înscrise, Alexandra Maria Petcu este calificată direct în sferturile de finală şi va lupta pe 16 mai cu poloneza Oliwia Toborek, campioană europeană Under-22 la categoria +81 kg în acest an, la Porec (Croaţia). La aceeaşi competiţie, Petcu a obţinut argintul la 81 kg. O victorie în acest meci i-ar asigura pugilistei române medalia de bronz.

Mondialele feminine de la Istanbul sunt dotate în premieră cu premii extraordinar de mari, 2,4 milioane de dolari în total, medalia de aur fiind răsplătită cu 100.000 de dolari, argintul cu 50.000 de dolari şi bronzul cu 25.000 de dolari, scrie Agerpres.