Charlotte Kalla se va retrage din activitatea sportivă la finalul acestui sezon. Suedeza în vârstă de 34 de ani este triplă campioană olimpică şi triplă campioană mondială la schi fond, informează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Nu a fost o decizie uşoară, dar până la urmă curiozitatea pentru viaţa în afara unei cariere sportive de nivel înalt a prevalat asupra investiţiilor necesare pentru a continua”, a explicat Kalla, într-un mesaj pe Instagram.

Originară din nordul extrem suedez, ea îşi va încheia oficial cariera de 16 ani la nivel înalt după campionatele naţionale organizate la începutul lunii aprilie, la Norbotten, unde şi-a început drumul în sport, la şapte ani.

După şase medalii de argint şi trei de aur câştigate la Vancouver (2010), Soci (2014) şi Pyeongchang (2018), ea a terminat departe de podium la ultimele Jocuri Olimpice de la Beijing.

Retragerea ei vine la scurt timp după cea a sportivei norvegiene Therese Johaug, de asemena specialistă în probele de schi fond, care a anunţat la începutul lunii martie că îşi încheie cariera, după trei medalii de aur individuale cucerite la Beijing, scrie News.ro.