Serghei Bubka, legenda săriturii cu prăjina și actualul președinte al Comitetului Olimpic Ucrainean, este îngrijorat de siguranța sportivilor din țara sa invadată de armata rusă, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Îmi petrec fiecare secundă a zilei coordonând eforturile de a localiza sportivii, antrenorii lor și familiile lor și descoperind cum să-i ajut cel mai bine”, a spus el într-un interviu publicat vineri de Comitetul Olimpic Internațional (CIO).

„Unii sportivi, antrenori și familiile lor încă trăiesc în zone de război. Încercăm să-i ajutăm cât de bine putem, având în vedere situația”, a spus fostul mare campion.

De șase ori campion mondial în aer liber, în vârstă de 58 de ani, a spus că misiunea sa a fost „foarte dificilă”, cu comunicațiile întrerupte adesea. „Suntem cu adevărat îngrijorați de siguranța lor”, a adăugat el.

Fostul deținător al recordului mondial speră că sportivii țării sale pot continua să concureze în ciuda războiului.

„Sportivii noștri îi pot inspira pe ceilalți arătând rezistența poporului ucrainean și ajută la transmiterea unui mesaj de solidaritate și pace”, a adăugat el, citând echipa paralimpică a Ucrainei care a terminat pe locul al doilea în clasamentul pentru medalii la Jocurile Olimpice de la Beijing.

„Sunt profund rănit de ceea ce se întâmplă cu țara mea și cer încheierea imediată a acestui război”, a spus el.