​România va fi reprezentată de doar doi sportivi, Laura Văleanu şi Mihăiţă Papară, la Jocurile Paralimpice de iarnă de la Beijing, informează Ministerul Sportului.

Laura ValeanuFoto: paralimpicromania.ro

Jocurile Paralimpice de iarnă 2022 se vor defăşura în perioada 4-13 martie, la şase discipline sportive, curling în scaun cu rotile, para hochei pe gheaţă, para schi alpin, para snowboard, para schi biatlon şi para schi fond.

Laura Văleanu (para schi alpin) se află la a treia participare la Jocurile Paralimpice de iarnă, după cele de la Vancouver (2010) şi Soci (2014), iar Mihăiţă Papară (para snowboard) a evoluat în 2018, la Jocurile de la PyeongChang (Coreea de Sud).

La Jocurile Paralimpice de iarnă Beijing 2022 vor participa aproximativ 650 de sportivi din 48 de ţări, în cadrul a 82 de probe în care se vor acorda medalii, cu două mai multe decât la Jocurile Paralimpice de iarnă PyeongChang 2018.

Shuey Rhon Rhon este mascota Jocurilor Paralimpice de la Beijing - un lampion în forma de copil, trăsăturile fiind preluate din arta chinezească a tăierii hârtiei şi ornamentele Ruyi. Designul aparţine unei echipe de la Universitatea de Arte Jilin, mascota-lampion emanând lumina din inimă, simbolizând căldura, prietenia şi rezilienţa sportivilor paralimpici, scrie Agerpres.

Comitetul Internaţional Paralimpic (IPC) a anunţat joi că a decis să excludă sportivii din Rusia şi Belarus de la Jocurile Paralimpice de iarnă de la Beijing, în urma invadării Ucrainei de către Rusia, care este susţinută de Belarus.