Nathan Chen a devenit joi noul campion olimpic la patinaj artistic la finalul programului liber din cadrul competiției de la Beijing. Americanul a reușit să stabilească marți un nou record mondial în programul scurt.

HotNews.roFoto: Hotnews

Chen (22 ani) a totalizat 332,60 puncte la finalul programului liber, reuşind să devanseze doi patinatori niponi, Yuma Kagiyama (310,05 puncte) şi Shoma Uno (293 puncte), care au intrat în posesia medaliilor de argint, respectiv bronz.

Triplu campion mondial en titre, Nathan Chen a dominat atât programul scurt, pe care l-a încheiat marţi cu un nou record mondial (113,97 puncte), cât şi programul liber, în care a evoluat pe melodia "Rocket Man" a solistului britanic Elton John, care i-a adus 218,63 puncte.

Yuzuru Hanyu, clasat doar pe poziţia a opta după programul scurt, visa să obţină aurul olimpic pentru a treia oară consecutiv, după ce reuşise să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Soci (2014) şi PeyongChang (2018), dar a încheiat întrecerea din capitala Chinei în afara podiumului, cu un total de 283,21 puncte, după ce a căzut în timpul tentativei de a efectua un cvadruplu axel, potrivit Agerpres.

Evoluția lui Nathan Chen în programul liber de la JO Beijing 2022:

sursa: Eurosport