​Ruşii Victoria Sinitsina şi Nikita Katsalapov au obţinut medalia de aur în proba de dans pe gheaţă, sâmbătă, la Campionatele Europene de patinaj artistic, la Tallinn, capitala Estoniei, în absenţa francezilor Gabriella Papadakis şi Guillaume Cizeron, cu aproximativ 20 de zile înaintea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing (4-20 februarie), transmite AFP.

Victoria Sinitsina si Nikita KatsalapovFoto: isu.org

Victoria Sinitsina şi Nikita Katsalapov, campioni europeni en titre, s-au impus cu un total de 217,96 puncte, fiind urmaţi pe podium de compatrioţii lor Aleksandra Stepanova şi Ivan Bukin (213,20) şi de italienii Charlene Guignard şi Marco Fabbri (207,97), scrie Agerpres.

Gabriella Papadakis şi Guillaume Cizeron, vicecampioni olimpici în 2018 şi care vizează aurul la JO de iarnă 2022 de la Beijing, au decis, ca măsură de precauţie, să nu participe la competiţia continentală.

În urmă cu doi ani, la Graz (Austria), Sinitsina şi Katsalapov i-au privat de aurul european pe francezi, deja de cinci ori campioni europeni şi de patru ori campioni mondiali. Apoi, perechea rusă a fost încoronată campioană mondială în lipsa francezilor, în martie trecut.

În 2021, competiţia continentală a fost anulată din cauza pandemiei de Covid-19.