Tadej Pogacar, dublu campion al Turului Franţei, a reușit să câștige prima ediție a cursei Ciklokros Ljubljana. Ciclo-crossul este un sport puțin mediatizat ce presupune atât parcurgerea unor zone de șosea, cât și a terenului accidentat unde bicicleta trebuie cărată de concurent.

HotNews.roFoto: Hotnews

Tadej Pogacar (UAE Emirates) a trecut primul linia de sosire cu un avans de 15 secunde faţă de Luka Mezgec (BikeExchange) şi de 37 secunde faţă de Matvez Govecar (Tirol KTM), ambii din Slovenia.

Pogacar a concurat la cursa de ciclo-cross pentru a atrage atenţia asupra acestui sport mai puţin mediatizat în ţara sa decât ciclismul pe şosea sau pe pistă, el având în palmares şi un titlu naţional în 2019 la această disciplină.

Câştigător pentru a doua oară al Turului Franţei, Pogacar a fost ales sportivul anului 2021 în Slovenia şi a fost premiat cu Bicicleta de Aur 2021, cel mai important premiu individual din ciclismul mondial, conform Agerpres.

Ciclo-crossul este o formă de ciclism unde cursele se desfășoară pe traseu scurt, cu trotuar, trasee împădurite, iarbă, dealuri abrupte cu obstacole. Acestea necesită ca ciclistul să-și ducă bicicleta în spate timp pentru o anumită perioadă de timp. Cursele au loc preponderent toamna și iarna.