Margaux Pinot, campioană la Jocurile Olimpice de la Tokyo în proba de judo, acuză că a fost bătută de antrenorul și partenerul ei de viață, Alain Schmitt. Ea a realizat o postare pe Twitter în acest sens, adăugând și o imagine sugestivă cu ea fiind vizibil rănită în zona feței.

HotNews.roFoto: Hotnews

"În noaptea de sâmbătă spre duminică, am fost victima unei agresiuni în casa mea de către partenerul şi antrenorul meu. Am fost insultată, lovită cu pumnul, dată cu capul de pământ de mai multe ori și în cele din urmă, sugrumată", a scris Margaux Pinot pe Twitter.

Reţinut după plângerea sportivei, antrenorul a fost pus în libertate ulterior de o decizie a justiţiei care a nemulțumit-o pe Pinot.

"Credeam că mor. Am mai multe răni, inclusiv un nas rupt şi 10 zile de întrerupere a activităţii. Astăzi justiţia a decis să-l elibereze. Ce valoare are apărarea lor calomnioasă împotriva rănilor mele şi a sângelui împrăştiat pe podeaua apartamentului meu? Ce lipsea? Moartea la sfârşit, poate? Probabil că judoul m-a salvat", a reacţionat Pinot.

În faţa instanţei, în care a apărut şi Alain Schmitt cu contuzii pe faţă, acesta a recunoscut conflictul cu sportiva de 27 de ani, dar a respins acuzaţiile că ar fi lovit-o, iar judecătorul a considerat insuficiente probele prezentate, astfel că l-a eliberat pe antrenor.

Parchetul din Bobigny, care a cerut o pedeapsă de un an cu suspendare pentru "violenţă foarte gravă, chiar dacă Schmitt nu are antecedente", a făcut apel la decizia de eliberare.

În palmaresul lui Margaux Pinot, care a luptat la două categorii (63 şi 70 kg), figurează o medalie de bronz la Campionatele Mondiale din 2019, două titluri de campioană europeană (2019 şi 2020) şi două medalii de argint la CE (2017, 2021). La Jocurile Olimpice de la Tokyo, Pinot a cucerit medalia de aur cu echipa mixtă a Franţei.

Alain Schmitt urma să preia conducerea tehnică a lotului naţional feminin al Israelului, dar forul de judo din această ţară a renunţat la angajarea lui după scandalul izbucnit, conform News.ro.​