Larisa Iordache a avut o prestație bună la bârnă, duminică, în calificările de la Tokyo, obținând o notă de 14.133. Gimnasta s-a accidentat însă la glezna stângă la aterizare și a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Larisa Iordache, la JO 2020Foto: IPA / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Larisa Iordache a fost notată cu 14.133, însă a trecut prin mari emoţii după ce s-a lovit în zona gleznei stângi la aterizare, zonă bandajată şi protejată încă după multiple operaţii la tendonul ahilian.

Gimnasta tricoloră a fostîngrijită rapid de echipa medicală a competiţiei şi a părut să-şi revină din sperietură după câteva minute.

Iordache a luat startul la JO de la Tokyo doar la acest aparat, după ce a acuzat dureri mari la gleznă înainte de începerea competiției de la Tokyo.

Maria Holbură va lua startul la toate cele patru aparate.

Calificările mai programează subdiviziunile 4-5, iar la final se vor decide echipele calificate în finală, cele 24 de gimnaste calificate în finală la individual-compus, precum şi câte opt în fiecare din cele patru finale pe aparate.

Nota Larisei ar trebui să-i asigure prezența în finala de la bârnă. Exercițiul ei a fost apreciat cu 6.2 în ceea ce privește dificultatea.

România nu aliniază pentru a doua oară consecutiv şi echipă în competiţia olimpică de gimnastică feminină. ​

Exercițiul Larisei Iordache:

Sursa video: Eurosport