​Ciclistul german Simon Geschke a fost testat pozitiv vineri la coronavirus şi nu va putea concura sâmbătă în cursa pe şosea din cadrul Jocurilor Olimpice 2020 de la Tokyo, a anunţat vineri seară Comitetul olimpic german (DOSB), potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

DOSB a indicat că Simon Geschke a efectuat un test antigen, al cărui rezultat pozitiv a fost confirmat ulterior de un test PCR. El nu va putea participa sâmbătă la cursa pe şosea, ce se va desfăşura pe un traseu de 234 km pe pantele muntelui Fuji.

"Este cu adevărat greu să fiu retras din cursă cu atât de puţin timp înaintea competiţiei. Am respectat în măsura posibilului toate regulile de igienă. Mă simt bine fizic, dar emoţional pentru mine e o zi neagră. Nu-mi rămâne decât să le urez succes băieţilor mâine", a reacţionat Geschke, citat în comunicatul DOSB.

"În cazul tuturor celorlalţi doisprezece sportivi şi membri ai staff-ului echipei Germaniei de ciclism pe şosea, care sunt cazaţi în acelaşi hotel, rezultatele testelor antigen au fost negative", la fel cum s-a întâmplat după aceea cu rezultatele testelor PCR, a indicat comitetul.

Maximilian Schachmann şi Nikias Arndt vor putea deci concura sâmbătă. În schimb, Emmanuel Buchmann, care este coleg de cameră cu Geschke, va trebui să prezinte un al doilea test PCR negativ pentru a putea lua startul, informează Agerpres.