Svetlana Gomboeva, sportivă rusă participantă la Jocurile Olimpice, şi-a pierdut cunoştinţa, vineri, după ce a participat la tragerile pentru ordinea de start la tir cu arcul la competiția de la Tokyo. Motivul a fost reprezentat de canicula insuportabilă din capitala japoneză.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit antrenorului Stanislav Popov, Gomboeva s-a prăbuşit la scurt timp după ce a concurat.

“Este prima dată când văd că se întâmplă aşa ceva. La Vladivostok, unde ne-am antrenat, vremea a fost aproximativ la fel. Însă umiditatea de aici a avut o influenţă”, a afirmat Popov.

Ksenia Perova, colegă a Svetlanei Gomboeva, a declarat că a observat că sportiva s-a prăbuşit în momentul în care discuta cu altă persoană despre rezultatele tragerilor. “Probabil din cauza caniculei. Este foarte cald aici şi asfaltul este fierbinte. Bineînţeles, sunt şi emoţii, dar principala cauză este vremea”, a explicat Perova.

Svetlana Gomboeva a declarat, pentru agenția TASS, că se simte în regulă şi este pregătită să concureze în continuare: “Totul este în regulă. Mă doare capul foarte tare, dar per total sunt bine. Sunt gata să continui competiţia, totul este ok”.

La Tokyo, temperaturile au depăşit 30 de grade Celsius. Canicula înregistrată vara la Tokyo i-a făcut pe organizatori să mute maratonul şi probele de marş la Sapporo, potrivit News.ro.​