Un membru al echipei olimpice ugandeze, vaccinat, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus la sosirea în Japonia, cu aproape o lună înainte de începerea Jocurilor Olimpice de la Tokyo (23 iulie - 8 august), informează AFP.

Jocurile OlimpiceFoto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP / Profimedia

Nouă sportivi, antrenori şi oficiali ai delegaţiei din Uganda au ajuns, sâmbătă după-amiază, pe aeroportul Narita, din apropiere de Tokyo. Aceasta este a doua delegaţie olimpică care ajunge în Japonia, după jucătorii de softball australieni, care au sosit la 1 iunie.

Persoana găsită infectată a fost testată de două ori şi plasată în izolare. Ceilalţi membri ai echipei din Uganda au părăsit aeroportul cu destinaţia Osaka, unde se vor antrena înainte de Jocurile Olimpice.

Postul de televiziune japonez NHK a precizat că toţi membrii echipei ugandeze au fost vaccinaţi şi au dat rezultate negative în ţara lor, înainte de a pleca în Japonia. Delegaţia ugandeză trebuia să sosească miercuri, dar zborul a fost anulat după o creştere a cazurilor de Covid-19 în ţara de origine.

Potrivit CNN, persoana pozitivă este un antrenor, vaccinat cu AstraZeneca. Comitetul Olimpic Ugandez a precizat că tehnicianul nu are simptome ale bolii Covid-19.

Întrega delegaţie a Ugandei care va participa la JO de la Tokyo este formată din 26 de persoane şi 30 de membrii ai staff-ului, toţi fiind vaccinaţi cu două doze, transmite News.ro.