Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că urmează să fie publicat un nou ordin în Monitorul Oficial prin care fanii vor avea acces pe stadioane, la 25% din capacitatea acestora, fără a mai fi nevoie ca organizatorul să trimită cereri în acest sens.

Spectatori pe Arena NationalaFoto: HotNews / DP

"După un an şi ceva în care sportul românesc a suferit, când totul a fost realmente închis avem o veste bună. Suporterii aşteaptă o nouă şansă să se afle iar pe stadioane, să-şi susţină favoriţii.

Astăzi vom da o veste extraordinară, ieri seară dansam de unul singur, 25% va fi procentul liber al fanilor pe stadion, fără birocraţie, nu mai trebuie trimise cereri către MTS, noi către MS şi apoi CNSU.

Pentru toate competiţiile se poate aplica regula de 25%. În situaţii excepţionale, pentru mai mult de 25%, organizatorii au nevoie de cereri.

La evenimente în sălile închise organizatorul trebuie să solicite la MTS şi noi facem avizările mai departe. Acest nou ordin va fi publicat în următoarele ore în Monitorul Oficial.

Suporterii trebuie să fie vaccinaţi, să aibă test PCR de 72 de ore sau teste antigen de 24 de ore. Se pot face şi la stadion teste rapide", a declarat Novak.

El a mai spus că sportivii care s-au vaccinat nu mai trebuie să facă teste anti-covid înainte de competiţii.

"Pentru sportivi, am decis ca vaccinarea să ţină loc acestor teste, dacă te-ai vaccinat cu ambele doze, după 10 zile te poţi duce la competiţii, fără niciun test".

Novak a mai spus că la finala Cupei României vor putea asista spectatori în limita a 25% din capacitatea arenei, aşa cum va fi cazul şi la primele trei meciuri găzduite de Bucureşti la Euro-2020. "În schimb, ne gândim ca la al patrulea meci să avem 45%", a afirmat Novak.

La evenimente în sălile închise organizatorul trebuie să solicite la MTS şi noi facem avizările mai departe, a precizat ministrul.

Subsecretarul de stat Cristian Ghiţă a declarat că este în sarcina organizatorului ca biletele puse în vânzare să nu depăşească 25 la sută. "După publicarea ordinului, se poate organiza orice meci, dar probabil că finala Cupei va fi primul meci cu spectatori", transmite News.ro.