​European Athletics a decis să acorde României dreptul de organizare a Campionatului European U20 din 2023, competiţie care va avea loc la Cluj-Napoca, informează News.ro.

AtletismFoto: balkan-athletics.eu

“Consilul European Athletics (Asociaţia Europeană a Federaţiilor de Atletism), întrunit vineri seara la Lausanne, a acordat României cel de-al doilea campionat european cu probe de pistă, după Campionatul European de Atletism pe Echipe – Liga 1 care se va desfăşura în luna iunie a acestui an la Cluj-Napoca”, se arată pe site-ul fra.ro.

”Este o bucurie imensă pentru comunitatea de atletism din România şi o veste excelentă pentru viitorul atletismului românesc! De acum înainte porţile României sunt deschise către competiţiile de mare anvergură, implicit către sponsori şi promovare mediatică prin transmisii de televiziune, iar atletismul îşi va recăpăta locul în inima şi atenţia românilor.

Câştigul imens adus de acest campionat este faptul că vom avea posibilitatea de a învăţa şi stăpâni tainele organizării unui campionat de foarte mare anvergură, ceea ce, cu siguranţă, va deschide porţile României pentru Europa, iar Europa se va bucura de un nou mare centru de desfăşurare a competiţiilor atletice”, a declarat Florin Florea, preşedintele Federaţiei Române de Atletism.

Ultimele trei ediţii ale acestei competiţii au avut loc astfel: Eskilstuna (Suedia) – 2015, Grosseto (Italia) – 2017 şi Boras (Suedia) – 2019. În acest an, European Athletics U20 Championships va avea loc la Tallin (Estonia), în perioada 15-18 iulie.