Cea mai vârstnică persoană din lume, Kane Tanaka, nu va mai participa la ștafeta torței olimpice a Jocurilor de la Tokyo. Japoneza are 118 ani și urma să primească torța la trecerea acesteia prin orașul Fukuoka.

Kane TanakaFoto: Hotnews

Familia decanei de vârstă, născută pe 2 ianuarie 1903, a anunțat că aceasta nu va mai duce torța în scaunul ei rulant la trecerea ştafetei olimpice prin oraşul japonez Fukuoka, în data de 11 mai.

Familia acesteia a decis însă ca ea să nu participe la evenimentul olimpic din cauza creșterii infectărilor cu noul coronavirus din Japonia.

Vineri, cu mai puţin de 80 de zile înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo, guvernul japonez a prelungit starea de urgenţă în patru prefecturi, inclusiv cea de la Tokyo, şi a impus restricţii şi în regiunea Fukuoka până la 31 mai, potrivit Agerpres.

„Căminul de bătrâni în care locuieşte Kane Tanaka a interzis vizitele pentru a evita răspândirea microbilor şi până acum a reuşit să asigure siguranţa rezidenţilor săi. Având în vedere situaţia actuală, este păcat, dar am luat decizia ca Tanaka să nu participe la ştafeta torţei olimpice”, a declarat familia decanei de vârstă a umanităţii pentru AFP.

Conform familiei sale, Kane Tanaka aştepta cu nerăbdare această oportunitate „preţioasă şi rară”.

De la începutul pandemiei de coronavius, numărul cazurilor de COVID-19 în Japonia a rămas scăzut comparativ cu alte regiuni din lume, înregistrându-se 10.500 decese la o populaţie de 125 milioane de locuitori.

Jocurile Olimpice de la Tokyo, care au fost amânate cu un an din cauza pandemiei, se vor desfășura anul acesta în perioada 23 iulie - 8 august. Ediția de anul acesta a JO va avea loc fără fani străini în tribune și posibil chiar cu porțile închise.​

Te-ar putea interesa și: