Directorul Turului ciclist al Franţei, Christian Prudhomme, a fost testat pozitiv la Covid-19 şi va lipsi din cursă timp de o săptămână, au anunţat, marţi, organizatorii, citaţi de AFP.

Turul FranteiFoto: Captura YouTube

În schimb, toate testele efectuate de ciclişti au avut rezultate negative, iar cursa poate continua, cu etapa a 10-a, care va debuta marţi la prânz, din insula Oleron.

Directorul cursei, care va fi înlocuit de Francois Lemarchand, îşi va relua locul după cea de-a doua zi de repaus, care este programată lunea viitoare, la Isere.

Prim-ministrul Jean Castex a luat loc sâmbătă în maşina conducerii Turului, alături de Christian Prudhomme, pentru a urmări etapa a opta, relatează France Presse.

''Ies din Tur pentru opt zile. Voi face la fel ca orice salariat francez în acest gen de caz'', a afirmat, pentru AFP, Christian Prudhomme, care este asimptomatic.

Mai mulţi membri ai ai staff-ului echipelor au fost, de asemenea, testaţi pozitiv în prima zi de pauză, la Charente-Maritime, însă nicio echipă nu are mai mult de un caz, iar acest lucru nu antrenează o ''excludere colectivă''.

Potrivit protocolului sanitar decis de autorităţi înaintea plecării în tur, pe 29 august, la Nisa, persoanele pozitive trebuie să părăsească Turul Franţei, iar o echipă este exclusă dacă are două cazuri în efectivul său de 30 de persoane.

Directorul cursei a precizat că a fost testat de trei ori înaintea turului, pe 6, 20 şi 27 august, de fiecare dată rezultatul fiind negativ.

''Voi urmări Turul la televizor, ceea ce nu mi s-a mai întâmplat de 15 ani'', a comentat Christian Prudhomme, care a condus cea mai importantă cursă ciclistă din lume din 2007, informează Agerpres.