​Germanul Jan Frodeno, campion olimpic în 2008, a reuşit să încheie concursul de triatlon desfăşurat la reşedinţa sa din Girona (Spania), unde se află în izolare din cauza pandemiei de coronavirus, adunând cu această ocazie 200.000 de euro din donaţiile făcute de urmăritorii săi, bani care vor fi utilizaţi în scopuri caritabile, informează Reuters.

Germanul Jan FrodenoFoto: Captura YouTube

În vârstă de 38 ani, Frodeno a înotat 3,86 km în piscina sa, apoi a parcurs 180 km pe o bicicletă staţionară şi, în final, a alergat o cursă de maraton (42,195 km) pe banda rulantă din apartamentul său, timpul său total fiind de 8 h 33 min 39 sec.

Performanţa sa a fost filmată cu o cameră video, iar imaginile au fost transmite pe diferite reţele de socializare, permiţând colectarea de fonduri destinate ajutorării asociaţiilor care luptă contra pandemiei de Covid-19.

Anul trecut, triatlonistul german a câştigat concursul Ironman din Hawaii cu un timp record de 7 h 51 min 13 sec.

"A fost, cu siguranţă, ceva distractiv şi diferit. Sunt cu adevărat mulţumit că am reuşit să facem asta şi să strângem bani pentru cauze atât de bune şi importante", a spus Frodeno, care este triplu campion mondial Ironman, informează Agerpres.