Pugilistul britanic Tyson Fury l-a învins sâmbătă seara pe americanul Deontay Wilder, într-o gală desfăşurată la Las Vegas (Nevada), obţinând centura ''greilor'' şi în versiunea WBC, singura care-i lipsea din palmares, informează Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Meciul de sâmbătă a fost o revanşă a confruntării din decembrie 2018, când s-a consemnat o controversată egalitate între campionul mondial Deontay Wilder (42 victorii, 1 egal) şi britanicul Tyson Fury (29 victorii, 1 egal).

Fury deţine titlul greilor şi în versiunile WBA, WBO, IBO, IBF.

Britanicul şi-a dominat adversarul încă de la început cu directe de stânga şi croşee de dreapta, trimiţându-l prima dată la podea în repriza a 3-a, apoi în runda a 5-a, pentru ca în repriza a 7-a, când americanul s-a prăbuşit din nou, arbitrul să pună capăt meciului, deşi Wilder a susţinut că mai poate continua.

Tyson Fury (31 ani) rămâne neînvins în cele 29 de lupte (28 de victorii, 21 înainte de limită, 1 remiză) şi bifează astfel primul succes contra lui Wilder.

Fury, susţinut masiv de circa 17.000 de fani din sală, a menţionat că speră să depăşească recordul lui Muhammad Ali (10) în victoriile repurtate în apărarea centurilor câştigate.