Schiorul italian Dominik Paris, aflat în prezent pe locul al doilea în Cupa Mondială la coborâre, s-a accidentat grav la genunchiul drept, în timpul unui antrenament în Austria, fiind nevoit să pună capăt sezonului, informează AFP, potrivit Agerpres.

Dominik ParisFoto: fis-ski.com / Agence Zoom

Potrivit Federaţiei italiene a sporturilor de iarnă (FISI), Paris a suferit "o ruptură a ligamentului încrucişat anterior" la genunchiul drept, precum şi "o microfractură a capului peroneului".

"Sezonul meu se opreşte aici. Din nefericire, în timp ce coboram, schiul interior a luat prea multă zăpadă, iar ligamentul a cedat. Nu sunt prea multe de adăugat. Vom decide în următoarele zile, împreună cu staff-ul medical, ceea ce este de făcut", a precizat schiorul, citat în comunicatul FISI.

Câştigătorul celor două probe de coborâre organizate în luna decembrie la Bormio, Dominik Paris ocupă în prezent locul al doilea în Cupa Mondială la această disciplină, aflându-se totodată pe poziţia a patra în clasamentul general al circuitului masculin de schi alpin.

Italianul s-a accidentat în timpul unui antrenament la Kirchberg (Austria), în apropiere de Kitzbuehel, unde urma să ia parte vineri la un slalom super-uriaş, iar sâmbătă la o probă de coborâre.

La 30 de ani, Dominik Paris a cucerit titlul de campion mondial la slalom super-uriaş în 2019, an în care a câştigat şi micul Glob de Cristal al acestei discipline. El are în palmares 18 victorii în Cupa Mondială de schi alpin, la 14 la coborâre şi 4 la Super-G.