Sportiva română Ioana Corina Buzăţoiu s-a clasat pe locul al şaselea, vineri, în proba de sanie la ediţia de iarnă a Jocurilor Olimpice de Tineret, de la Lausanne, scrie Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Buzăţoiu a fost cronometrată cu timpul de 1 min 50 sec 873/1000, după cele două manşe.

Victoria a revenit germancei Merle Malou Fraebel, în 1 min 49 sec 687/1000, urmată de compatrioata sa Jessica Doreen Degenhardt, 1 min 49 sec 895/1000, şi de rusoaica Diana Loghinova, 1 min 49 sec 966/1000. În această probă au luat startul 24 de sportive.

Echipajul masculin de dublu sanie, compus din Răzvan Turea şi Sebastian Motzca, nu a luat startul vineri deoarece Răzvan Turea nu a primit avizul medical, fiind diagnosticat de medicii de la Policlinica din Saint-Moritz cu infecţie acută a căilor respiratorii superioare.

Ramona Ionel a adus României prima medalie la Jocurile Olimpice de Tineret de la Lausanne, miercuri, bronz în proba de sprint pe echipe mixte la patinaj viteză.

România este reprezentată de 35 de sportivi la cea de-a treia ediţie de iarnă a Jocurilor Olimpice de Tineret (competiţie rezervată sportivilor sub 18 ani) la biatlon, bob, hochei pe gheaţă, patinaj viteză, sanie, sărituri cu schiurile, schi alpin, schi alpinism, schi fond şi snowboard, zece dintre cele 16 discipline sportive aflate în programul competiţiei.