Steluţa Duţă (48 kg) şi Maria Nechita (57 kg) au câştigat medaliile de aur la ediţia 2019 a Campionatelor Balcanice de box găzduite de Antalya (Turcia), în timp ce Eszter Torok (54 kg), Georgiana Mogoş (+81 kg) şi Gabriel Şchiopu (52 kg) au intrat în posesia medaliilor de argint, potrivit Agerpres.

Manusa de boxFoto: Instagram

Steluţa Duţă, 37 ani, cu aur european şi argint mondial în palmares, a câştigat prima medalie de aur a competiţiei balcanice la categoria 48 kg, după ce a învins-o în finală pe turcoaica Melek Yamak cu 4-1. Maria Nechita a obţinut o victorie clară cu 5-0 în finala de la 57 kg cu o altă reprezentantă a gazdelor, Cakir Cansu.

În finala de la 54 kg, Surmeneli Tugcenaz (Turcia) a învins-o pe Eszter Torok cu 5-0, iar la categoria +81 kg, Georgiana Mogoş a pierdut prin abandon în repriza a doua la Guneri Elif (Turcia).

Singurul boxer român calificat la masculin în finală, Gabrial Şchiopu (52 kg), a fost întrecut Ciftci Batuhan cu 5-0.

Alina Codreanu (51 kg), Cristina Cosma (60 kg), Dana Borzei (64 kg), George Dumitrescu (63 kg), Andrei Arădoaie (81 kg) şi Cristian Filip (91 kg) au intrat în posesia medaliilor de bronz.