​Comitetul Olimpic Internațional a anunțat intenția de a muta probele de maraton care vor avea loc la Jocurile Olimpice din Tokyo, din cauza temperaturilor extrem de ridicate din acea perioadă a anului. Acestea se vor desfășura în Sapporo, la 800 km de capitala Japoniei, într-un climat mai răcoros, potrivit Mediafax.

JO 2020, Tokyo Foto: tokyo2020.org

Această schimbare vine ca o încercare de a evita evenimentele petrecute la Campionatele Mondiale de Atletism de la Doha, când aproape o jumătate din participantele la proba feminină de maraton a abandonat cursa, din cauza temperaturilor extrem de ridicate și a umidității.

Potrivit Independent, Sapporo, orașul care a găzuit ediția din 1972 a Jocurilor Olimpice de Iarnă, înregistrează temperaturi cu 5-6 grade mai scăzute decât Tokyo.

”Sănătatea atleților este una dintre cele mai importante griji pentru noi. Această propunere de a muta cursele de maraton arată cu câtă seriozitate tratăm aceste probleme. Olimpiada este locul unde atleții pot avea performanțe unice în viață, iar aceste măsuri asigură faptul că aceștia vor avea condițiile optime să dea tot ce au mai bun”, a spus președintele Comitetului Olimpic Internațional, Thomas Bach.