​Lotto-Soudal a anunţat că belgianul Bjorg Lambrecht, component al echipei, a decedat după o lovitură gravă suferită în urma unei căzături, în etapa a treia a Turului Poloniei, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Belgianul s-a dezechilibrat cu 50 de kilometri înainte de finalul etapei și a căzut într-un canal din cauza ploii. Rutierul a fost resuscitat pe marginea șoselei și transportat de urgență la spital, însă a decedat în timpul operației.

"Cea mai mare tragedie posibilă a lovit familia, prietenii şi colegii lui Bjorg. Odihneşte-te în pace”, au anunțat oficialii echipei Lotto Soudal.

"Sportivul a fost adus la spitalul nostru în stare critică. A fost internat de urgenţă şi a fost trimis în sala de operaţii. Din nefericire, în timpul operaţiei, Bjorg a decedat", a declarat Michal Sieron, purtătorul de cuvânt al Spitalului din Rybnik.

Fabio Jakobsen (DQT) a câştigat, luni, la sprint, etapa a 3-a a Turului Poloniei, desfăşurată pe traseul Chorzow - Zabrze (150,5 km), etapă marcată de un incident dramatic, decesul belgianului Bjorg Lambrecht (Lotto Soudal).

Aflat la al doilea sezon la profesionişti, Lambrecht era considerat unul dintre cei mai promiţători ciclişti belgieni. El a câştigat versiunea sub 23 de ani a cursei Liege-Bastogne-Liege, în 2017, şi a terminat pe locul secund la Campionatele Mondiale under 23, de anul trecut, potrivit News.ro.