​Sportiva Talida Sfârghiu a câştigat, sâmbătă, medalia de argint în proba de 1.500 m, a 13-a pentru România la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), de la Baku, potrivit News.ro.

Talida SfarghiuFoto: COSR

Talida Sfârghiu a cucerit medalia de argint în proba de 1.500 m feminin, cu timpul de 4:29.60 minute. Sportiva din România a fost depăşită doar de către Antje Pfueller (Germania), care a terminat cursa cu timpul de 4:28.98.

Pe locul trei s-a situat Mireya Arnedillo (Spania), cu timpul de 4:30.16.

Până în prezent, România a obţinut 13 medalii la FOTE, după cum urmează: la judo – aur (Barbara Hagianu), argint (Alexandru Matei), Alexandra Paşca (bronz), la lupte – aur (Georgiana Antuca) şi argint (Ana Maria Pârvu), la nataţie – aur şi două argint (David Popovici), aur (Costea Bianca), la gimnastică – argint (echipa feminină) şi bronz (Ioana Stănciulescu şi Silvia Sfiringu) şi la atletism - argint (Talida Sfârghiu).

La Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), de la Baku, participă, între 21-27 iulie, un număr de 103 sportivi români, iar obiectivul de câştigare a 8-10 medalii a fost depăşit.

Sportivii români concurează la cea de-a 15-a ediţie a FOTE la atletism, ciclism, gimnastică artistică, handbal, nataţie, judo, lupte, tenis şi volei.