​Ciclistul Rohan Dennis, care a abandonat joi în Turul Franţei şi a creat confuzie neputând fi localizat rapid de echipa sa, a declarat că decizia sa de a renunţa la cursă a fost una corectă, transmite News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

“Sunt foarte dezamăgit că părăsesc cursa în acest moment. Contratimpul individual era un obiectiv important pentru mine şi pentru echipă, dar având în vedere cum mă simt acum, a fost decizia corectă să abandonez. Le urez succes colegilor mei şi le mulţumesc tuturor fanilor care m-au încurajat încă de la startul Turului Franţei. Sper să revin la această mare competiţie în sezoanele următoare”, a afirmat sportivul, potrivit site-ului oficial al echipei Bahrain Merida.

Agenţia Reuters a notat, joi, că australianul Rohan Dennis nu a putut fi localizat mai mult de o oră după ce a abandonat Turul Franţei, joi, iar conducerea echipei sale, Bahrain Merida, nu a oferit nicio explicaţie apoi cu privire la abandon.

Dennis, care era unul dintre favoriţii etapei de vineri, un contratimp individual, a abandonat cu 80 de kilometri înainte de finalui etapei de joi. Bahrain Merida nu l-a putut localiza pe sportiv cel puţin o oră. În cele din urmă, ciclistul a fost văzut cu bicicleta lângă autocarul echipei sale, în apropierea liniei de sosire.

Potrivit televiziunii franceze, Dennis a fost văzut certându-se cu cei din maşina echipei sale înainte de a coborî de pe bicicletă.