Sportiva română Alexandra Predescu a cucerit medalia de argint în proba feminină de spadă, iar George Dragomir a obţinut medalia de argint la sabie masculin, miercuri, în prima zi a Campionatelor Europene de scrimă Under-23 de la Plovdiv (Bulgaria), informează Agerpres.

Alexandra Predescu (stanga), argint la Europenele u23 de scrimaFoto: Facebook - European Fencing Confederation

Predescu a fost învinsă în finală de italianca Roberta Marzani, cu 15-6.

În primul tur, românca a dispus de Jana Grijak (Serbia) cu 15-11, apoi a învins-o pe Cecilia Lehrman (Suedia) cu 15-4, în optimi s-a impus cu 15-4 în faţa finlandezei Ilona Syvala, în sferturi a trecut de Alexandra Louis Marie (Franţa), cu 15-8, iar în semifinale a câştigat cu 15-14 în faţa rusoaicei Irina Ohotnikova.

Rusoaicele Ohotnikova şi Anastasia Soldatova au cucerit medaliile de bronz la spadă.

Bianca Benea a ocupat locul 10, Mihaela Leonte s-a clasat pe 34, iar Denisa Barosan pe 59.

În proba masculină de sabie, George Dragomir a luat bronzul după ce a pierdut semifinala cu italianul Leonardo Dreossi, scor 12-15. În finală, Dreossi a fost întrecut cu 15-11 de rusul Anatoli Kostenko. O altă medalie de bronz a revenit germanului Raoul Bonah.

Dragomir a intrat direct în turul al doilea, unde s-a impus cu 15-6 în faţa polonezului Piotr Szczepaniak, apoi a trecut în optimi de compatriotul său Paul Ursachi, cu 15-9, iar în sferturi a dispus de germanul Lorenz Kempf cu 15-13.

Ursachi s-a clasat pe locul 14, Matei Cidu a terminat pe 30, iar Codrin Cozmuleanu pe 31.

Joi se vor desfăşura probele individuale de spadă masculin şi floretă feminin.

România participă cu un lot de 19 scrimeri la Europenele Under-23.