Rusia este pregătită pentru o nouă vizită a experţilor Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA) la laboratorul antidoping de la Moscova, a anunţat ministrul rus al Sportului, Pavel Kolobkov, citat de agenţia DPA.

Control antidopingFoto: wada-ama.org

"Tot ceea ce este necesar în legătură cu cerinţele şi sarcinile noastre le-a fost furnizat. Acum aşteptăm răspunsul lor", a spus Kolobkov.

Săptămâna trecută o echipă de experţi a AMA trimisă la Moscova săptămâna aceasta pentru a recupera datele de la laboratorul antidoping din capitala Rusiei nu a reuşit să-şi îndeplinească misiunea, pentru că "autorităţile ruse au avut cerinţe tehnice de ultim moment", după cum a anunţat agenţia cu sediul la Montreal într-un comunicat.

Pe 20 septembrie, AMA a reabilitat cu anumite condiţii Agenţia rusă antidoping (RUSADA), a cărei licenţă a fost suspendată acum trei ani, după acuzaţiile de dopaj instituţionalizat care au vizat Rusia.

Printre condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească RUSADA înainte de reabilitarea sa completă figurează acordarea accesului deplin al AMA la datele privind testele efectuate de vechiul laborator antidoping de la Moscova, bănuit de implicarea în reţeaua care a acoperit testele pozitive ale sportivilor ruşi, între 2011 şi 2015, informează Agerpres.