​Înotătoarea americană Missy Franklin, cvintuplă campioană olimpică, şi-a anunţat miercuri retragerea din activitate, la vârsta de 23 ani, din cauza problemelor de sănătate, informează AFP, citată de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Aceasta este, probabil, cea mai grea scrisoare pe care am scris-o vreodată. Sunt atât de multe cuvinte de spus şi vreau să vă mulţumesc că m-aţi lăsat să le împărtăşesc cu voi, precum şi pentru susţinerea voastră continuă. Astăzi îmi anunţ retragerea din înotul competitiv", a precizat Franklin într-un mesaj postat pe contul său de Twitter.

Missy Franklin a devenit în 2012, la Londra, când avea doar 17 ani, prima înotătoare americană care a câştigat patru medalii de aur la o singură ediţie a JO (100 m şi 200 m spate, ştafetă 4x100 m mixt şi 4x200 m liber). Ea a mai cucerit apoi o nouă medalie de aur ştafetă 4x200 m liber, cu ocazia JO 2016 de la Rio.

În palmaresul americancei figurează de asemenea, 11 titluri de campioană mondială, fiind deţinătoarea recordului lumii la 200 m spate (2min. 04sec. 06/100). Ea a cucerit, în total, 27 de medalii în competiţiile internaţionale la care a participat în cursul carierei sale.

Sportiva din Statele Unite a explicat, în scrisoarea sa, că a avut dureri intense, după JO 2016, la ambii umeri, fiind nevoită să se opereze la începutul lui 2017. Anul acesta, în timp ce se pregătea pentru o eventuală revenire în bazin, Missy Frankin a fost diagnosticată cu tendinite severe la articulaţiile mâinilor.

"Mi-a luat mult timp să pot spune cuvintele: mă retrag. Însă acum sunt pregătită. Sunt pregătită să nu mai sufăr în fiecare zi, să devin o femeie şi, într-o zi, o mamă", a mai scris americanca în mesajul său.