Echipa feminină de spadă a României, compusă din Ana Maria Popescu, Raluca Sbârcea, Maria Udrea și Amalia Tătăran, a fost eliminată în optimile Campionatelor Mondiale de la Wuxi (China), informează FR de Scrimă.

Echipa feminina de spada a RomanieiFoto: Facebook / FIE - International Fencing Federation

Tricolorele au fost învinse de Coreea de Sud, scor 30-36.

Partida a început cu Ana Maria Popescu în prim plan care a punctat pentru 3-2 contra lui Young Mi Kang. Raluca Sbârcea a mărit avantajul pentru România în duelul cu Injeong Choi (8-6), după care Maria Udrea a pierdut acest avantaj: 10-11 după asaltul ei contra lui Hyein Lee.

Din acel moment, sud-coreencele nu au mai pierdut conducerea în meci, mărindu-și ușor avantajul pe tabelă după fiecare asalt. După ce Amalia Tătăran a reușit să mențină diferența (12-13) Ana Maria Popescu a pierdut un punct în fața lui Hyein Lee (12-14). Maria Udrea menține diferența după un asalt dificil cu Injeong Choi (15-17), dar Amalia Tătăran mai pierde un punct cu Hyein Lee (21-24).

Finalul meciului este unul aprins, zarurile încă nu sunt aruncate, nimic nu e pierdut. Maria Udrea se bate cu Mi Young Kang, menține diferența de 3 puncte (23-26), iar toate speranțele de a întoarce scorul și de a câștiga se îndreaptă spre cea care încheie partida, Ana Maria Popescu. Aceasta se lovește însă de zidul numit Injeong Choi, pe care nu îl poate surpa, mai pierde trei puncte și, astfel, România iese din competiție cu scorul general 30-36 împotriva Coreei de Sud.

În meciul anterior, primul din competiția feminină pe echipe, fetele noastre le învinseseră pe reprezentantele Egiptului, scor 45-35.

În proba individuală de spadă, Ana Maria Popescu a câștigat, duminică, medalia de argint.

La sabie masculin, echipa României, în componența Iulian Teodosiu, Alin Badea, Tiberiu Dolniceanu și George Dragomir, a fost învinsă, marți, tot în optimile CM de Scrimă, scor 43-45 cu Franța.