Cinci sportivi originari din Africa ce participau la Jocurile Commonwealth-ului, care se desfăşoară în Australia, la Gold Coast, au fost daţi dispăruţi, crescând la 13 totalul sportivilor lipsă, după dispariţia a opt sportivi camerunezi raportată miercuri, au anunţat, joi, organizatorii Jocurilor, transmite Agerpres, conform AFP.

Jocurile Commonwealth-ului 2018Foto: Facebook/ Gold Coast 2018 Commonwealth Games

Competitorii dispăruţi sunt de data aceasta originari din Rwanda şi Uganda, după ce alţi doi sportivi, componenţi ai echipei de squash din Sierra Leone, nu au mai apărut.

"Urmărim, evident, îndeaproape acest fenomen", a declarat preşedintele executiv al Federaţiei Jocurilor Commonwealth-ului, David Grevemberg.

"Avem un serviciu specializat pentru vize, dar atât timp cât nimănui nu i-a expirat data de pe viză sau nu a cerut azil, noi nu putem decât să urmărim ce se întâmplă. Deocamdată, ne concentrăm eforturile pentru a oferi ajutor delegaţiilor care îşi caută sportivii", a adăugat el.

Miercuri, opt sportivi camerunezi, dintre care trei halterofili şi cinci boxeri, au fost daţi dispăruţi. Delegaţiile lor bănuiesc că aceştia au fugit pentru a nu mai reveni în Camerun, unde armata şi separatiştii anglofoni se înfruntă de mai multe luni.

La Jocurile Olimpice de la Sydney, din 2000, peste 100 de sportivi de naţionalităţi diverse au rămas în Australia după expirarea vizelor.