Comitetul Executiv al CIO a decis, duminica, sa nu ridice suspendarea Comitetului Olimpic Rus pentru ceremonia de inchidere a JO de la Pyeongchang, astfel ca sportivii rusi nu vor putea defila sub propriul drapel, informeaza News.ro.

JO 2018Foto: pyeongchang2018

"CIO ar fi luat in calcul ridicarea suspendarii, deoarece delegatia Sportivilor Olimpici din Rusia (OAR) a respectat decizia din 5 decembrie 2017 a Comitetului Executiv al CIO. Totusi, doi sportivi au fost depistati pozitiv la Pyeongchang. Acesta a fost un lucru extrem de dezamagitor si, avandu-se in vedere si alte elemente, a impiedicat CIO sa ridice suspendarea Rusiei pentru ceremonia de inchidere", se arata pe site-ul Olympic.org.

Forul international a precizat ca suspendarea Rusiei va fi ridicata daca se va confirma ca nu mai exista alte incalcari ale regulamentului antidoping de catre membri ai delegatiei OAR.

La 5 decembrie 2017, CIO a suspendat Comitetul Olimpic Rus cu efect imediat de la JO, precizand totodata ca sportivii din Rusia vor putea participa la Pyeongchang in anumite conditii, sub drapelul olimpic.