Boxerul roman Viorel Simion si-a aparat cu succes centura IBF Inter-Continental la categoria pana, dupa ce l-a invins la puncte pe spaniolul Andoni Gago, vineri seara, dupa 12 reprize, in gala profesionista ''Noaptea Campionilor - Bombardament in arena'', desfasurata la Circul Globus din Bucuresti, informeaza Agerpres.

Viorel SimionFoto: AGERPRES

Simion a primit decizia in unanimitate din partea celor trei arbitri-judecatori, 115-112, 114-113, 118-109, romanul fiind depunctat in ultima repriza de arbitrul de ring pentru impingeri repetate ale adversarului.

Viorel Simion (care va implini 35 de ani pe 19 octombrie) a obtinut a 21-a sa victorie la profesionisti (9 KO), avand o singura infrangere. Simion a dominat meciul cu Gago, care s-a dovedit a fi un excelent incasator. Ibericul, desi i-a pus probleme in unele momente lui Simion, a incasat a doua sa infrangere la profesionisti (15 victorii, 2 egaluri).

Simion, care castigase titlul IBF Inter-Continental in martie, dupa o victorie in fata belgianului Alexander Miskirtchian, tot la Bucuresti, are acum sansa unui meci pentru titlul mondial, cu englezul Lee Selby, campionul en titre.

In gala de vineri seara au castigat toti cei sase romani care au urcat in ring, trei dintre ei inainte de limita.

Bulgarul Boian Aleksandrov a rezistat doar doua reprize in fata lui Daniel Buciuc, care a obtinut a doua sa victorie la profesionisti. Eronim Aradoaie s-a impus la puncte in fata bulgarului Nenkov, trecandu-si in palmares al treilea succes in tot atatea meciuri. Cezar Juratoni a ajuns la cinci victorii din cinci meciuri, dupa ce l-a intrecut la puncte de bulgarul Manev.

Flavius Biea s-a impus inainte de limita in fata ''veteranului'' maghiar Hafner (40 ani), acesta fiind al 11-lea succes al timisoreanului in tot atatea meciuri.

''Greul'' Bogdan Dinu a incheiat conturile dupa patru runde cu georgianul Davit Gorghiladze si are 16 victorii din 16 meciuri (12 KO).

Rezultatele galei:

categoria welter (4 reprize)

Daniel Buciuc (Romania) b. KO r.2 Boian Aleksandrov (Bulgaria)

categoria super welter (4 reprize)

Eronim Aradoaie (Romania) b. p. Stanislav Nenkov (Bulgaria)

categoria grea (4 reprize)

Cezar Juratoni (Romania) b. p. Mladen Manev (Bulgaria)

categoria welter (8 reprize)

Flavius Biea (Romania) b. KO r.3 Ferenc Hafner (Ungaria)

categoria grea (10 reprize)

Bogdan Dinu (Romania) b. KO tehnic r. 4 Davit Gorghiladze (Georgia)

Titlul IBF Inter-Continental ￯ categoria pana (12 reprize)

Viorel Simion (Romania) b. p. Andoni Gago (Spania)