Presedintele Republicii Zimbabwe, Robert Mugabe, adesea criticat pentru exercitarea unui regim totalitar, ar fi ordonat ca toti sportivii care au reprezentat tara la Rio sa fie arestati pentru ca nu au castigat nicio medalie, informeaza ibtimes.co.in. Guvernul din Zimbabwe a dezmintit insa informatia, potrivit agentiei chineze Xinhua.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit stirii initiale, Robert Mugabe i-ar fi ordonat lui Augustine Chihuri, comandatul Politiei din Zimbabwe, sa aresteze intreaga delegatie olimpica - 31 de sportivi, niciunul dintre ei nu a reusit sa se claseze mai sus de locul 8 - imediat ce a sosit pe Aeroportul International Harare.

Reactia lui este asemanatoare cu cea a unui alt dictator, Kim Jong-Un din Coreea de Nord, care a ordonat ca toti sportivii care nu au reusit performante notabile la Olimpiada din Brazilia sa fie trimisi sa lucreze in minele de carbune. Coreea de Nord a obtinut sapte medalii la Rio, inclusiv doua medalii de aur. Furia lui Kim Jong-Un se explica prin faptul ca tara sa nu a castigat 17 medalii, asa cum si-ar fi dorit el, iar vecinii din Coreea de Sud au obtinut 29 de medalii, dintre care 9 de aur.