Echipa masculina de sabie a Romaniei a cucerit medaliile de bronz, miercuri, la Campionatele Mondiale de scrima pe echipe in probe neolimpice de la Rio de Janeiro, dupa ce a dispus de Iran cu scorul de 45-35 in finala mica, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Echipa antrenata de Mihai Covaliu, in componenta Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu (Ciprian Galatanu a fost rezerva), a dominat ostilitatile si s-a impus fara emotii.

Tricolorii au avut un inceput ezitant, Teodosiu pierzand primul schimb cu Mojtaba Adebini (1-5). O prestatie excelenta a lui Dolniceanu, 9-1 cu Farzad Baher Aresbaran, a facut ca Romania sa preia conducerea, cu 10-6. Alin Badea a consolidat avantajul echipei noastre (5-4 cu Ali Pakdaman), iar Teodosiu a marit ecartul la 20-11 dupa disputa cu Baher Aresbaran. Badea a castigat si el releul cu Abedini, iar scorul a devenit 25-13, Dolniceanu impunandu-se la limita in fata lui Pakdaman (30-17). Badea si Teodosiu au cedat in confruntarile cu Baher Aresbaran, respectiv Pakdaman, iar scorul a devenit 40-32, inaintea ultimului schimb, castigat de Dolniceanu in fata lui Abedini, scorul final fiin de 45-35.

In optimi, Romania a trecut de China cu scorul de 45-36, iar in sferturi a invins Italia, campioana mondiala en titre, cu 45-43, pierzand in semifinala cu Rusia, cu 24-45. Tricolorii au atins sferturile de finala la ultimele opt editii ale Mondialelor, dar precedentele doua nu au reusit sa prinda semifinalele.

Finala se va disputa intre Rusia si Ungaria.