Sportivul roman Andrei Dukov a cucerit medalia de bronz la categoria 57 kg, stilul liber, marti, la Campionatele Europene de lupte de la Riga (Letonia), dupa ce l-a invins in meciul pentru locurile 3-5 pe azerul Mahir Amiraslanov (12-2), campionul mondial de juniori, potrivit Agerpres.

Dukov (28 ani) a reusit cea mai importanta performanta din cariera sa, dupa ce in 2010 si 2014 a pierdut meciurile pentru bronz la Europene. Luptatorul legitimat la clubul Steaua s-a impus in optimi in fata italianului Alessandro Cangiano, in sferturi a trecut de ungurul Jozsef Molnar, iar in semifinale a fost invins de ucraineanul Andrei Iatenko. Dukov a adus a doua medalie delegatiei Romaniei, dupa argintul cucerit de Alina Vuc la categoria 48 kg.

Cele doua medalii reprezinta indeplinirea obiectivului delegatiei Romaniei la Riga, dupa doar prima zi de competitie, obiectiv anuntat de presedintele Federatiei Romane de Lupte, Razvan Pircalabu. Romania, care are un singur luptator calificat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, Alin Alexuc-Ciurariu (greco-romane, cat. 98 kg), participa cu un lot de 15 sportivi la Europenele de la Riga.