Editia a doua de iarna a Jocurilor Olimpice de Tineret (JOT) debuteaza vineri la Lillehammer (Norvegia), cu participarea a 22 de sportivi romani, potrivit Agerpres.

Circa 1.100 de sportivi, cu varste cuprinde intre 14 si 18 ani, din 70 de tari se vor intrece la 15 discipline, in 13 baze sportive din cele cinci localitati norvegiene, Lillehammer, Hamar, Gjoevik, Oeyer si capitala Oslo, in perioada 12-21 februarie.

Ceremonia de deschidere va avea loc vineri seara, de la ora 20,00, pe Arena de sarituri cu schiurile Lysgardsbakkene.

Cei 22 de sportivi romani (10 fete si 12 baieti) vor participa la noua discipline sportive, doar trei dintre ei avand experienta unei intreceri de asemenea anvergura. Biatlonistul Daniel Munteanu, fondista Nicoleta Luciana Sovarschi si saritorul cu schiurile Nicolae Sorin Mitrofan au participat la editia de anul trecut a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), la Vorarlberg-Liechtenstein.

Reprezentantii nostri vor intra in competitie sambata 13 februarie, la hochei pe gheata ￯ indemanare, schi fond, schi alpin si patinaj viteza.

Seful de Misiune al Romaniei la Lillehammer va fi Alexandru Epuran, in timp ce Liliana Dorneanu va fi adjuncta sa.

Demn de remarcat este faptul ca medaliile care vor fi acordate la Lillehammer au fost create de designerul roman Ciprian Burzo (20 ani). Acesta a castigat concursul organizat vara trecuta de Comitetul International Olimpic, fiind ales dintre 300 de propuneri venite din 65 de tari.

Delegatia Romaniei are componenta:

Schi fond: Nicoleta Luciana Sovarschi si Iulian Ababei, antrenor Ioan Poponeci;

Biatlon: Eniko Marton si Daniel Munteanu, antrenor Szilard Marton;

Sarituri cu schiurile: Andreea Diana Trambitas si Nicolae Sorin Mitrofan, antrenor Csaba Magdo Nemeth;

Schi alpin: Iulia Boier si Alexandru Stefan Stefanescu, antrenor Florin Cristea;

Hochei pe gheata (indemanare): Diana Alexandra Iuga si Eduard Casaneanu, antrenor Levente Elekes;

Patinaj viteza: Mihaela Hogas, antrenor Bogdan Adrian Stanescu;

Skeleton: Alexandra Elena Cristina Vicol, Daria Georgiana Miroiu, Diana Cristina Puscasu, Mihail Sebastian Enache si Mihai Razvan Trasnea, antrenori Marius Tomita, Adrian Ene;

Monobob: Daniela Florina Gheaus si Mihai Cristian Tentea, antrenor Iulian Daniel Pacioianu;

Sanie: Mihaela Carmen Manolescu, Theodor Andrei Aurelian Turea, Vasile Marian Gitlan si Flavius Ion Craciun, antrenor Alexandru Grigore Comsa.