Frank Bruno nu poate reveni in ring - este decizia luata, luni, de forul din Marea Britanie care supervizeaza boxul din Insula. "Agentul meu a fost informat de catre Corpul de Control dim Boxul Britanic ca, daca voi depune cerere pentru acordarea unei licente, aceasta va fi respinsa", a anuntat Frank Bruno, prin intermediul contului oficial de Twitter, la cateva ore dupa ce vestea ca isi doreste o revenire in ring, la 20 de ani de infrangerea in fata lui Mike Tyson, a acaparat atentia intregii lumii, potrivit Mediafax.

Dave Davies, agentul fostului campion de la categoria grea, a confirmat, pentru ESPN, pozitia British Boxing Board of Control si a adaugat: "Frank, la fel ca multe alte staruri din sport, duce dorul zilelor de glorie si faptul ca si-a urmarit fiul la antrenament i-a reaprins apetitul pentru o revenire in ring. Dar am primit raspunsul oficialilor si trebuie sa respectam aceasta decizie".

Pugilistul englez Frank Bruno, campion mondial WBC la categoria grea in 1995, si-a anuntat revenirea in boxul profesionist la 54 de ani, in timpul unei emisiuni televizate, anunta editia online a cotidianului britanic The Sun.

Prezent in platoul emisiunii "This Morning", de la ITV, Bruno a declarat ca a continuat sa se antreneze si dupa retragerea din 1996 si e pregatit sa urce acum in ring, la o distanta de 20 de ani de la ultimul meci oficial.

"M-am antrenat in sala in tot acest timp si vreau sa revin in lumea boxului! Nu am de ales, ma antrenez in fiecare zi", a declarat Frank Bruno.

Bruno a detinut centura de campion mondial WBC pentru sase luni, intre 1995 si 1996, dupa ce l-a invins prin decizie unanima pe Oliver McCall. Pe 16 martie 1996, Frank Bruno isi pierdea centura dupa ce era invins prin K.O. tehnic, in runda a treia, de Mike Tyson, dupa care isi anunta retragerea, la sfatul medicilor. O lovitura a lui Tyson i-a provocat lui Bruno rani grave la un ochi, iar medicii i-au transmis atunci britanicului ca risca sa orbeasca daca va mai boxa. De-a lungul carierei, Bruno a luptat in 45 de meciuri, inregistrand 40 de victorii (38 prin KO) si cinci infrangeri.