Oficialii Turneului celor 6 Natiuni la rugby au anuntat ca Romania si Georgia nu au sanse sa se alature competitiei, potrivit Federatiei Romane de Rugby (FRR), citata de Mediafax.

Directorul executiv al Turneului celor 6 Natiuni, John Feehan, a declarat, pentru publicatia "The Independent", ca niciuna dintre tarile participante in turneu nu poate fi exclusa si ca includerea altor nationale ar afecta structura competitiei. "Este un subiect care a luat amploare dupa Cupa Mondiala, dar nu avem de gand sa schimbam formatul competitiei prea curand. Este vorba despre cel mai mare turneu anual de rugby, de cel mai profitabil, cel mai bine vazut si cu audientele cele mai mari. De ce am vrea sa schimbam asta?", a precizat John Feehan.

Octavian Morariu, presedintele Rugby Europe, a declarat pentru site-ul oficial al FRR ca includerea Romaniei si Georgiei in Turneul celor 6 Natiuni este sprijinita de multi oficiali din lumea rugbyului. El si-a manifestat increderea ca va fi gasita o formula pentru a intregra alte echipe in aceasta competitie de anvergura.

Echipa nationala de rubgy, antrenata de Lynn Howells, a participat la Cupa Mondiala de Rugby din 2015, dar nu a depasit faza grupelor, din care au mai facut parte Irlanda, Franta, Italia si Canada. Romania a inregistrat o victorie (17-15 impotriva Canadei) si a acumulat 4 puncte, in cadrul competitiei din Anglia.

Romania debuteaza in Rugby Europe Championship, pe 6 februarie, la Cluj, impotriva Portugaliei.