Agentia Mondiala Antidoping (AMA) a anuntat marti suspendarea cu efect imediat a acreditarii laboratorului antidoping de la Moscova, prima consecinta a recomandarilor formulate luni de o comisie independenta de ancheta asupra scandalului in care se amesteca doparea sportivilor si coruptia in rusia, scrie AFP.

"Suspendarea, care are efect imediat, interzice centrului antidoping de la Moscova sa efectueze activitati in legatura cu AMA, inclusiv analiza esantioanelor de urina si de sange. Centrul antidoping de la Moscova are la dispozitie 21 de zile (...) pentru a face apel la aceasta decizie in fata Tribunalului Sportiv de Arbitraj (TAS)", explica AMA, intr-un comunicat.

Luni, un raport al comisie de ancheta a stupefiat lumea sportului dupa ce a acuzat un vast sistem de coruptie care acopera cazurile de dopaj din atletismul rusesc.

Rusia, guvernul si sportivii sai au "o cultura profund inradacinata a inselatoriei", arata acest raport, care cere interzicerea atletismului rusesc din lumea sportiva.

Consecintele acestui scandal ar putea antrena interzicerea participarii Rusiei la Jocurile Olimpice de la Rio, in 2016.