Dream Hack Bucharest 2015, cel mai mare turneu de eSports din Romania, in acest weekend la Sala Polivalenta. Peste 20.000 de oameni asteptati
DreamHack 2015 Bucharest are loc intre 24 si 26 aprilie, la Sala Polvalenta, iar organiatorii asteapta peste 20.000 de spectatori. Vizitatorii DreamHack Bucharest 2015 vor avea la dispozitie doua scene diferite pentru a urmari meciurile. In plus, competitiile vor fi vizionate online de sute de mii de spectatori din lumea intreaga, anunta organizatorii de la Professional Gamers League (PL), brandul dedicat sporturilor electronice din cadrul ComputerGames.ro.
Programul evenimentului, aici.
Dream Hack 2015 presupune premii in totale de peste 250.000 de euro, o suma ce, spre comparatie, pune evenimentul de la Polivalenta la egalitate cu turneul WTA de la Bucuresti, unde Simona Halep a castigat anul trecut.
La ultimele editii de la Bucuresti, Sala Polvalenta a fost arhiplina, circa 30.000 de oameni vizionand evenimentele si turneele de la Dream Hack. Am scris despre asta aici.
Programul si turneele de la Dream Hack 2015:
PGL CS:GO Championship Series - Program
Cele mai bune patru echipe de Counter-Strike Global Offensive din lume vin la DreamHack Bucharest 2015 pentru a disputa fazele finale ale turneului PGL CS:GO Championship Series:
> Fnatic
> Ninjas in Pyjamas
> Team EnVy
> TSM
Semifinalele si finalele PGL CS:GO Championship Series vor fi comentate din Sala Polivalenta de Toby "TobiWan" Dawson si Matthew "Sadokist" Trivett si analizate de un formidabil trio de specialisti in Counter-Strike: Richard Lewis, Duncan "Thorin" Shields si Joona "Natu" Leppanen. Comentariul specialistilor va insoti meciurile difuzate in timpul DreamHack Bucharest 2015 pe canalul Twitch al PGL.
PGL Spring Tavern Tales - Program
La randul lor si cei mai buni jucatori de Hearthstone din lume revin la Bucuresti, insotiti de cateva nume noi, toti atrasi de valoarea premiilor puse in joc in turneul PGL Spring Tavern Tales: 10.000 de dolari si 115 puncte Hearthstone World Championship. 40 de jucatori (calificati sau invitati) vor participa la acest turneu in toate cele trei zile ale evenimentului de la Sala Polivalenta.
Comentatori:
>Marcin "Gnimsh" Filipowicz
> Sebastian "Forsen" Fors
Jucatori invitati:
> James "Firebat" Kostesich
> Petar "Gaara" Stevanovic
> Aleksandr "Kolento" Malsh
> Adrian "Lifecoach" Koy
> Eugene "Neirea" Shumilin
> Radu "Rdu" Dima
> Cong "StrifeCro" Shu
>Thijs "ThijsNL" Molendijk
Turneul PGL Spring Tavern Tales va fi transmis pe canalul Twitch al PGL dedicat Hearthstone.
PGL Spring Champions of the Storm - Program
In premiera pentru Romania va fi organizat un turneu cu echipe straine pentru Heroes of the Storm, noul joc online de strategie pe care Blizzard se pregateste sa il lanseze. Patru dintre cele mai bune echipe din Europa vor concura in PGL Spring Champions of the Storm pentru premii in valoare totala de 10.000 de euro.
Comentatori:
>Thomas "Khaldor" Kilian
>Christopher "Tetcher" Ivermee
Echipe:
> Fnatic
> Gamers2
> SK Gaming
> Team Liquid
Turneul PGL Spring Tavern Tales va fi transmis pe canalul Twitch al PGL dedicat jocului Heroes of the Storm.
Dota 2 - StarLadder StarSeries XII
Bucurestiul va fi primul oras european dupa Kiev care gazduieste finala turneului de Dota 2 organizat de StarLadder si dotat cu premii in valoare de 123.000 dolari (care mai pot creste prin contributiile fanilor).
Vizitatorii DreamHack Bucharest 2015 vor avea ocazia unica de a asista la partidele dintre cele mai bune 8 echipe de Dota 2 din lume: Team Secret, Alliance, Cloud9 si London Conspiracy; iG, ViCi Gaming; Team Malaysia; Team Tinker. In plus, va fi prima data cand echipe chinezesti de Dota 2 pasesc pe o scena din Romania, anunta organizatorii.
DreamHack Bucharest 2015 mai include de asemenea: PGL Streaming Area unde vedetele Youtube se vor intalni cu fanii lor, PGL Arcade cu intreceri pentru impatimitii de console, concurs cosplay cu invitati internationali, zona BYOC (Bring your own computer), concursul DreamQuest si multe alte surprize.

VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
INTERVIU Răsvan Radu, UniCredit: Au scăzut mult cererile de suspendare la plată a ratelor în ianuarie-februarie 2021 fațîă de 2020
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
Pentru simplul motiv ca jocurile respective nu sunt sporturi, sunt produse. Vanzari, nu performanta, e scopul developerilor.
E ca si cum ai avea o mare performanta la statul la coada la lapte. Nu e usor, dar nu e sport.
de fapt fara produse si vanzari, nimeni n-ar mai sponsoriza sporturile,
si nu stiu daca ai fost la vreun eveniment unde nu au fost sponsori.. e jalnic
Evenimentele nu sunt organizate de developeri, jucătorii nu vin acolo să facă reclamă jocului. În plus, nu se apucă nimeni să cumpere un joc pentru că se uită la evenimente de genul ăsta. Ca să poți urmări meciuri de CS:GO sau Hearthstone sau Lol, sau ce-o mai fi pe-acolo, trebuie întâi să înțelegi foarte bine cum se joacă, care sunt strategiile, de ce a câștigat GigelX și nu Viorel16.
Iar evenimentele astea au toate atributele unor sporturi: jucătorii/echipele sunt departajați/departajate în funcție de niște abilități specifice, există momente foarte tensionate, ca-n orice sport, zeci sau sute de mii de spectatori (unii în sală, alții în fața monitoarelor) urmăresc întâlnirile, sunt fani înrăiți care urmăresc echipele pe la evenimentele din toată lumea etc. Nu e necesar să strâmbi din nas a derâdere doar pentru că nu înțelegi fenomenul. ;)