Adrian Stoica, presedintele Federatiei Romane de Gimnastica, a declarat, miercuri, ca este probabil ca gimnasta Catalina Ponor sa-si incheie cariera. "Indiferent de decizie, nu putem decat sa-i multumim", a declarat Stoica pentru Mediafax.

Catalina Ponor Foto: Hotnews

"Nu am primit nicio informare oficiala din partea Catalinei, am auzit si eu doar ca doreste sa incheie cariera si este relativ probabil ca se va opri din performanta. Asteptam sa ne anunte, daca va decide in acest fel, iar noi nu putem decat sa-i multumim pentru revenire si felul in care a luptat. A facut multe lucruri bune si, sa fim sinceri, daca ne uitam in jur, e jale la capitolul noi sportive. Catalina, in nume personal, ar urma sa-si reactiveze renta viagera", a declarat Adrian Stoica, pentru Mediafax.

"Nu am primit niciun anunt oficial din partea Catalinei, dar din ce stim, dupa incheierea concursurilor demonstrative din acest an ar fi vorba despre o retragere, daca va ramane pe aceasta pozitie. Mai are impreuna cu Sandra Izbasa trei demonstratii in Belgia si una in Franta, care se vor incheia in prag de Craciun. Ea trebuie sa anunte federatia, nu pe noi neaparat, e vorba de reactivarea rentei viagere, dar si de faptul ca inca 6 luni din momentul retragerii va ramane in atentia WADA.

Catalina are varsta pe care o are, nu ar fi o surpriza retragerea ei. A facut un efort fantastic dupa revenire, cu participare la Europene, Mondiale si Jocuri Olimpice, sunt rare recordurile ei ca varsta in gimnastica moderna. Spun ce am spus si dupa JO: ei si Sandrei trebuie sa le multumim, au fost exceptionale si au salvat echipa Romaniei. Sigur ca noi o incurajam sa mai continue. In 2013 sunt competitii doar individuale, poate sa faca cele doua aparate favorite ale ei, barna si solul, daca se simte bine. Daca nu, trebuie sa-i multumim, nu sa intrebam de ce se retrage" - Octavian Bellu, coordonator al lotului olimpic feminin, pentru Mediafax.

In varsta de 25 de ani, Catalina Ponor a cucerit de-a lungul carierei, printre altele, cinci medalii olimpice (trei de aur la JO din 2004, una de argint si una de bronz la JO din 2012).