Eroul Jocurilor Olimpice de la Londra, jamaicanul Usain Bolt va alerga joi seara cursa de 200 de metri la Lausanne, din cadrul Diamond League. Va fi prima aparitie a "Fulgerului", dupa ce a castigat trei titluri olimpice la Londra.

Bolt ii face semnul tacerii lui Blake, la finisul olimpic de la 200mFoto: A. S./ Hotnews.ro

Amatorii de atletism nu vor avea insa si satisfactia unei noi intalniri cu Yohan Blake: organizatorii galei si managerii celor doi atleti au hotarat ca Blake sa concureze la 100, iar Bolt la 200.

La sosirea in Lausanne, Usain Bolt a declarat ca principalul sau obiectiv in acest final de stagiune este sa evite accidentarile. Totodata, Bolt a anuntat ca este gata sa incerce si saritura in lungime, proba in care nu a concurat niciodata.

"Antrenorul meu vrea sa fac 400 de metri, eu vreau sa fac lungimea. Sunt atat de multe lucruri pe care simt ca le pot realiza in sport! (...) Cu siguranta, voi fi si la Jocurile de la Rio, din 2016, pentru a-mi apara titlurile. Sper sa fiu apt din punct de vedere fizic", spune Usain Bolt, primul om care a realizat doua duble consecutive (100m si 200m) la Jocurile Olimpice.