Aflat in linie dreapta cu pregatirea inainte de meciul cu Carl Froch, Lucian Bute a precizat ca de-abia asteapta confruntarea cu britanicul. "Este momentul sa demonstrez tuturor ca sunt cel mai bun. Cand esti luptator bun, te bati cu oricine, oriunde", a declarat Bute, citat de boxingscene.com. Partida Bute vs Froch se va desfasura pe 26 mai, in "Capital FM Arena" din Nottingham.

Lucian Bute Foto: AGERPRES

"Adrenalina, emotiile... Este pentru prima data cand lupt pe un alt teren, cand merg acasa la adversar. Nu este usor din punct de vedere psihologic, dar sunt pregatit pentru asta. Este momentul sa demonstrez tuturor ca sunt cel mai bun luptator. Cand esti un luptator bun, te bati cu oricine, oriunde. Froch este un bun luptator. Este rezistent, puternic si agresiv, dar eu am viteza pe care el nu o are. Cred ca boxerul cu viteza este cel in avantaj" - Lucian Bute, conform boxingscene.com, citat de Mediafax.

"In mintea mea, eu merg in Anglia pentru a-mi pune centura pe masa, astfel ca ma voi lupta ca si cum ar trebui sa o cuceresc. Vor fi 10.000 de oameni care il vor sustine. Va fi multa galagie, dar merg acolo pentru a castiga si a ma intoarce cu centura. Indiferent daca va fi la puncte sau inainte de limita, obiectivul meu este sa inving", a conchis Bute.

Lucian Bute

30-0-0, 24 KO

1,87 metri, 76,15 kg, club Interbox.

Nascut pe 28 februarie 1980, la Pechea, Galati.

Lucian Bute este neinvins in 30 de meciuri, din acestea 24 de victorii au fost obtinute prin KO. Romanul a castigat titlul in octombrie 2007, invingandu-l prin KO in runda a 11-a pe columbianul Alejandro Berrio. Pana acum, Bute si-a aparat cu succes titlul de opt ori: in februarie 2008, in fata americanului William Joppy (KO), in octombrie 2008, in fata mexicanului Librado Andrade (la puncte), in martie 2009, in fata columbianului Fulgencio Zuniga (KO tehnic), in noiembrie 2009, in fata mexicanului Librado Andrade (KO), in aprilie 2010 in fata columbianului Edison Miranda (KO), in octombrie 2010, in fata americanului Jesse Brinkley (KO tehnic), in martie 2011 in fata irlandezului Brian Magee (KO in repriza a zecea), in iulie 2011 in fata lui Jean Paul Mendy (KO in repriza a patra) si in noiembrie 2011 in fata lui Glen Johnson (la puncte, decizie unanima).

Nascut pe 2 iulie 1977 la Nottingham, Carl Froch a bifat 30 de partide la profesionisti, inregistrand 28 de victorii si doua infrangeri. La sfarsitul lui 2011, Froch a fost invins de Andre Ward in finala turneului "SuperSix". Carl are 34 de ani si 1,85 metri.

Meciul dintre Froch si Bute va avea loc in "Capital FM Arena" din Nottingham, in ziua de 26 mai 2012. Lucian isi va pune pentru a zecea oara in joc centura IBF.