Duminica 6 mai se organizeaza in Bucuresti un mars inedit cu biciclete la care vor participa politicieni, in tandem simbolic cu bloggeri, jurnalisti si toti cei care iubesc mersul cu bicicleta. Startul in ineditul eveniment are loc in parcul Herastrau, intrarea Charles de Gaulle.

VeloParlamentariFoto: Hotnews

Startul se va da la ora 11:30, pe traseul Parc Herastrau – Parcul Izvor. La finish, se va tine un curs de prim ajutor pentru biciclisti, un seminar despre drepturile si obligatiile biciclistilor in trafic si o VeloTombola.

Acest eveniment isi propune sa prezinte avantajele folosirii bicicletei ca mijloc de transport alternativ (in ce priveste sanatatea, economia de timp, carburant, un oras mai puțin poluat si aglomerat) si, pe de alta parte, crearea unui dialog social consistent intre autoritatile publice si “vocea rotilor” din societatea civila, printr-o portie de sport in aer liber, intr-o zi de weekend.

Initiativa VeloParlamentari in tandem 2.0 apartine deputatului Alina Gorghiu, careia i se vor alatura mai multi alti politicieni sau reprezentanti ai societatii civile.