​Ideea unui meci pe "Arena Nationala" intre Lucian Bute si invingatorul din turneul SuperSix (nr. Andre Ward sau Carl Froch) prinde tot mai mult contur. In calea organizarii unui asemenea eveniment la Bucuresti stau banii (pretentiile viitorului adversar al lui Bute) si diferenta de fus orar fata de SUA. "Televiziunea americana vrea ca meciul sa se joace cel putin in jurul orei 21.00, ceea ce ar insemna 5 dimineata la Bucuresti. Trebuie gasita o cale de mijloc", a declarat Rudel Obreja pentru HotNews.ro.

Argumente pentru ca meciul sa se desfasoare la Bucuresti:

- Prezenta masiva pe "Arena Nationala", Lucian Bute este foarte iubit, iar aproape sigur toate biletele puse in vanzare s-ar epuiza.

- Reteta financiara nu ar fi una deloc de neglijat. Bani importanti s-ar putea castiga din vanzarea tichetelor (se asteapta cel putin 50.000 de spectatori). In plus, publicitatea din jurul evenimentului si drepturile tv ar genera sume semnificative.

- Factorul sentimental: pentru "Mister KO" ar conta enorm sa lupte acasa, in fata a peste 50.000 de oameni. Important este ceea ce doreste campionul, iar Lucian este de acord cu un meci pe "Arena Nationala".

- Impactul unui meci pe stadion ar fi mare. In acest moment doar putini pugilisti pot umple un stadion la disputele lor. Fratii Klitschko sunt cel mai bun exemplu al zilelor noastre. Ar fi o lovitura de imagine importanta daca acest meci s-ar desfasura pe "Arena Nationala".

- Romania ar avea de castigat la capitolul imagine, in conditiile in care in SUA finalistii din SuperSix (n.r. Carl Froch si Andre Ward) sunt foarte urmariti.

- Gala "Campion pentru Romania" (in care Lucian a boxat cu Mendy) a fost un real succes, iar o partida de unificare ar fi un important pas inainte.

Motive pentru care meciul nu se va desfasura la Bucuresti:

- Banii sunt principala problema, iar in acest moment nu se stie exact ce pretentii financiare va avea castigatorul din SuperSix.

- Sunt in joc mai multe necunoscute, iar fiecare dintre variabilele implicate in acest meci are pretentiile sale financiare (n.r. Ward, Froch, televiziunea americana).

- Televiziunea americana are un cuvant important de spus in aceasta ecuatie. Conditia principala ar fi cea legata de ora de incepere a partidei: americanii vor ca meciul sa se desfasoare in jurul orei 21 (ora din SUA), ceea ce ar insemna ora 5 dimineata la Bucuresti. Lucru aproape imposibil, ar fi nevoie de un compromis pentru ca meciul sa aiba loc.

Rudel Obreja despre un meci de unificare a centurilor pe "Arena Nationala"

  • "Vreau de la inceput sa stiti ca nu am lansat o bomba, este posibil ca Lucian sa boxeze la Bucuresti intr-un meci de unificare. Ar fi un lucru extraordinar atat pentru Bute, cat si pentru romanii care il iubesc si il apreciaza".
  • "Este greu de precizat daca acest meci va avea sau nu loc pana la urma. In primul rand, nu este cunoscut numele castigatorului din SuperSix. In functie de invingator vor fi stabilite si pretentiile financiare".
  • "Imediat dupa disputarea finalei SuperSix (din data de 17 decembrie) vor fi demarate negocierile cu reprezentantii castigatorului. De-abia atunci vom vedea care va fi reteta financiara".
  • "Lucian si-ar dori sa evolueze acasa in acest meci crucial, dar momentan este sceptic. Sunt prea multe variabile in joc, iar unele dintre acestea nu depind de noi".
  • "Va asigur ca se va face tot posibilul pentru ca acest meci de unificare a centurilor sa aiba loc, iar in plus sa fie organizat la Bucuresti, pe Arena Nationala".
  • "Daca Ward si Froch nu vor dori sa boxeze cu Lucian, atunci trebuie sa ne reorientam. Mikkel Kessler ar putea fi o varianta demna de luat in seama, el ar putea fi introducerea de care Lucian are nevoie pentru lupta cu invingatorul din SuperSix". 
  • "Nu va conta foarte multe cine castiga finala SuperSix. Va explic si de ce: Froch este dorit de televiziune americana, iar o eventuala partida cu Lucian ar fi la fel interesanta pentru ei precum o disputa Ward - Bute".
  • "Am vazut o stire in media conform careia echipa manageriala a lui Kessler, in colaborare cu o televiziune germana, a discutat deja cu reprezentantii lui Ward si Froch. Danezul isi doreste o partida cu invingatorul din SuperSix. Acest meci s-ar putea disputa in Germania, iar costurile s-ar situa undeva in jurul a 10-12 milioane de euro" - Rudel Obreja pentru HotNews.ro.