"Boxul m-a salvat in mai multe moduri si a dat sens vietii mele. Daca vrei sa fii cineva, trebuie sa cauti mult. Eu am cautat si am gasit boxul. Am lucrat mult timp in constructii, dar boxul m-a ajutat sa-mi indeplinesc dorintele. Sunt Glen Johnson si sunt luptator" - Glen Johnson, adversarul lui Bute. Partida in care Lucian isi va pune in joc (pentru a noua oara) centura de campion IBF, categoria supermijlocie, va avea loc duminica, de la ora 5.00, in "Colisee Pepsi" din Quebec.

Glen JohnsonFoto: Captura YouTube
  • "Sunt pregatit de marea lupta. Dupa cum stiti, m-am pregatit intens in ultima perioada, iar in acest moment ma simt increzator in fortele mele. Simt, in sfarsit, ca fac parte din marele SuperSix cu ocazia acestui meci cu Glen. Voi boxa impotriva unui sportiv care se bucura de o foarte mare credibilitate. Daca voi invinge categoric (nr. inainte de limita), atunci imaginea mea se va imbunatati. Glen Johnson stie multe dintre secretele boxului, dar cu toate acestea sper sa-l opresc. Vreau sa ma impun in fiecare repriza" - Lucian Bute.
  • "Bute este un nume mare in boxul mondial, il respect, imi este prieten, dar voi face tot ce este posibil pentru a-i lua centura. De aceasta data va fi o lupta adevarata, il cunosc bine din reprizele de sparring. Ii cunosc bine punctele slabe, sper sa fiu capabil sa profit de ele. Sunt cel mai bun adversar de pana acum al lui Lucian, de asta sunt sigur. Are un stil destul de dificil pentru multi dintre pugilisti, dar l-am studiat destul de bine" - Glen Johnson. 

Lucian Bute: 29-0-0, 24 KO

Glen Johnson: 51-15-2, 35 KO

Lucian Bute, prezentare:

1,87 metri, 76,15 kg, club Interbox.

Nascut pe 28 februarie 1980, la Pechea, Galati.

Lucian Bute este neinvins in 29 de meciuri, din acestea 24 de victorii au fost obtinute prin KO. Romanul a castigat titlul in octombrie 2007, invingandu-l prin KO in runda a 11-a pe columbianul Alejandro Berrio. Pana acum, Bute si-a aparat cu succes titlul de opt ori: in februarie 2008, in fata americanului William Joppy (KO), in octombrie 2008, in fata mexicanului Librado Andrade (la puncte), in martie 2009, in fata columbianului Fulgencio Zuniga (KO tehnic), in noiembrie 2009, in fata mexicanului Librado Andrade (KO), in aprilie 2010 in fata columbianului Edison Miranda (KO), in octombrie 2010, in fata americanului Jesse Brinkley (KO tehnic), in martie 2011 in fata irlandezului Brian Magee (KO in repriza a zecea) si in iulie 2011 in fata lui Jean Paul Mendy (KO in repriza a patra).

Promo Lucian Bute vs Glen Johnson:

Glen Johnson, prezentare:

Glen Johnson - antrenament inainte de meciul cu Bute:

Carl Froch vs Glen Johnson (semifinala SuperSix):

Glen Johnson vs Roy Jones:

Glen Johnson vs Allan Green (SuperSix):