Rafael Nadal s-a calificat, dupa o partida maraton de cinci seturi, in turul al doilea de la Roland Garros, ibericul revenind dupa ce a fost condus cu 2-1 la seturi de John Isner. Americanul a servit cu multi kilometri pe ora, iar Nadal (care a avut si momente mai putin reusite) a fost vizibil incomodat de acest lucru. Dupa 6-4, 6-7(2), 6-7(2), 6-2 si 6-4, liderul mondial continua cursa pentru trofeul parizian.

Rafael Nadal Foto: Reuters

Inceputul de meci i-a apartinut lui Rafa, acesta castigand primul set cu 6-4 dupa ce a reusit un break. Cu toate ca a pierdut, Isner s-a dovedit insa a fi un adversar incomod, capabil sa tina pasul cu ritmul impus de Nadal.

Setul doi a inceput cu un break, Isner a fost neinspirat, iar Nadal a profitat din plin. Americanul a egalat insa la 4 dupa ce Rafa a facut un joc slab pe propriul serviciu. Disputa a ajuns in tie-break, acolo unde americanul a facut instructie cu ibericul, in special gratie unui serviciu extrem de puternic (7-2).

Setul al treilea a fost unul echilibrat, fiecare impunandu-se atunci cand a servit. La 6-5 pentru Nadal, liderul mondial a avut doua mingi de set, dar serviciul l-a salvat inca o data pe John. Istoria s-a repetat in tie-break, acolo unde Isner s-a impus cu 7-2.

Primul break din setul al treilea a fost consemnat la scorul de 1-1, Isner face o dubla greseala, iar Nadal se impune. Spaniolul gaseste loviturile decisive, iar setul este castigat cu un clar 6-2.

La scorul de 1-1 in decisiv, Nadal bifeaza un break alb gratie unor executii desprinse parca din manulul de tenis. Liderul mondial a condus pe rand cu 3-1, 4-2 si 5-3, iar setul l-a castigat cu scorul de 6-4.

Statistica partidei Nadal - Isner:

Asi: 8-13

Duble greseli: 1-3

Puncte castigate cu primul serviciu: 81%-68%

Puncte castigate cu al doilea serviciu: 70%-58%

Cel mai puternic serviciu: 210 km/h - 232 km/h

Puncte castigatoare: 163-136.